The Vesica Pisces

Hej på er alla därute i sommarvärmen …. Visst har vi en underbar och mycket varm sommar i Sverige …. Längtar efter regn ,ser på vår natur att det behövs så väl för alla grödor , växtlighet , hela naturen skriker efter det …. Apropå natur ,tänkte att det var dags att fortsätta och skriva om skapelsen från begynnelsen.Här följer ett kapitel om Vesica Pisces och matematiken bakom den …. fortsättning följer under hösten ….

När Jag Är går ihop med Jag Är Det Som Jag Är så passerar varje cirkels omkrets genom den motsatta cirkelns centrum.Det är skapandet av en spegelbild av Gudomligheten att relatera till sig själv, vilket är basen av esoterisk sanning . Alla speglingar är en reflektion av detta. Formen som formas av att de två cirklarna kommer samman är The Vesica Pisces. I den Pytagorianska skolan så upptäckte man att kvadraten av talen 2,3,4 och 5 är grundläggande egenskaper som är naturligt i alla former av skapande och finns i oss människor,djur allt levande och all konstruktion.

De här kvadratroterna finns inom strukturen i The Vesica Pisces

Som i bilden av Chalice Well

chalice well

Kvadraten av 2 definierar kvadratens diagonal.Dess kvalitet genererar Kvadratroten av 2 = √2 = 1,4142135 …..

Kvadraten av 3 definerar både kubens diagonal och längden på Vesica Pisces.Dess kvalitet är formandet av ett tredimensionellt utrymme.Kvadratroten av 3 = √3 = 1,7320508 …….

Kvadratroten av 5 definierar den Gyllene Rektangeln och Gyllene Snittets/Golden Means proportioner.Dess kvalite är förnyelse och tillväxt.Den anses representera Kristus energins livsgivande kvalitéer.Kvadratroten av √5 = 2,2360679 …….

 

Det är grunden till allting i och runtomkring …….

KUM120red

 

 

 

 

 

 

 

Namaste  Thank You  Always With Unconditional Love ♥ Helena