Våga följa sitt hjärta ……

Det är på dagen ett år sedan den stora förändringen skedde i mitt liv …. Jag vågade äntligen följa mitt hjärta och flytta till England till The Lake District och lilla byn Grasmere ,där jag bor och arbetar hemifrån och har prövat andra arbeten med under det senaste året…med allt vad det innebär ….

Har det varit lätt ? Både ja och nej om man säger att förändringar är lätta då ljuger man nog för sig själv …. det har varit ett tufft år på många sätt med att komma ensam och lära sig hur allting fungerar och ta reda på hur det är i ett nytt land med lagar och regler samtidigt som jag genom många år har längtat så länge och mitt hjärta har skrikit ut sin längtan efter att komma hem ….

Egentligen började min personliga resa redan när jag föddes till denna värld , en känsla av att ej vara älskad och passa in eller att vara välkommen någonstans … redan som liten så fanns en stark längtan att åka hem .. under min uppväxt så såg jag alltid på engelska tv -program och jag Älskade att se dem om och om igen .Det var min överlevnad att få vara i England den timmen på tv skärmen och se landsbygderna ,alla vackra detaljer och husen som här är cottage i sten….visst är Sverige vackert och alldeles underbart ,,. det är härligt att hälsa på ibland och besöka sönerna och vänner emellanåt

Det har givit mig så mycket detta år med nya erfarenheter och berikat mina sinnen med så mycket kärlek och nya vidgade vyer och att se livet på ett annat sätt och omfamna livet för vad det är och känna att man lever och andas och älskar sig själv och hur vacker våran värld är som vi lever i och ta vara på allting man har ,nämligen sig själv och vara glad och tacksam för varje dag som man vaknar upp till och får uppleva och lära sig någonting nytt …..

Jag ser livet som erfarenheter och vi växer alla av vad vi går igenom och på så sätt vågar vi ta nya steg och leva fullt ut och det viktigaste är att följa sitt hjärta och ej bry sig om vad alla andra tycker och tänker.Genom att släppa allting och följa hjärtat så öppnas det nya dörrar till omvärlden som man kanske ej tror kan ske … det sker och det är upp till en själv att välja vilka vägar eller vilken väg som man vill följa.Det viktigaste är att lyssna inåt och våga ….

Här är det små byar och alla känner varandra . Det är så härligt att vandra i bergen och simma i sjöarna och de små tarns som finns högt uppe i bergen … Det är jag och några lokala ortsbor som fortfarande tar ett dop fast det är så kallad vinter …. så uppfriskande och man känner sig bara yngre och yngre ….

En del kallar mig för den starka vikingen !!! Ha ha ha , skämt åsido ,de bara ler när de ser mig i sjön och ropar …you are my hero … härligt här på så sätt , alla hälsar på alla och man kan bara gå ner till byn och ta en kopp te någonstans och växla några ord om dagens händelser och livet och om man vill att de ska veta något om mig så säger man det ,världens bästa djungeltelegraf ….!!! Annars är man tyst och sköter sig och sitt ..

Har fått min bästa vän här med en underbar själsfrände , min älskade hund New som är mitt livs största kärlek och som ger villkorslös kärlek och som bara är i stunden och njuter av våra långa promenader högt upp i bergen ,när vi simmar och åker bil ….han älskar att åka bil numera …

Hit kommer folk regelbundet för att vara lediga och njuta av att vandra i bergen och besöka byarna med alla underbara pubar och restauranger och de lokalproducerade produkterna som säljs.Det är en fröjd att se så mycket lokalproducerat och visst är det som att kliva tillbaka ett hundra år i tiden ,det är just det som är tjusningen med att bo och leva här med alla härliga stenmurar ,fåren som kommer gåendes på vägarna när de har lust att byta hage eller de vilda djuren utanför dörren … de gamla husen och de pitoreska byarna.Engelsmännen själva kommer till detta distrikt för sina holidays och det är mycket populärt …. en kombination av gammalt och nytt ….

Ser fram emot vad nästa år har att erbjuda … mycket nytt och spännande framigenom med nya faciliteter och kurser ,workshops och att jobba på linjen som berikar så mycket att hjälpa människor ,största glädjen av allt ….

Lita på er själva och ha tillit och följ erat hjärta ,det kan vara vad som helst …. men våga ….

Ta hand om er …. njut av kommande helger och andas ute i naturen ….

Namaste and Thank you

Helena